HomeGuestbookForum print this page
Over mezelf
Thai Fruit Carving
Tsunami hulp
Home | Algemeen | Smakelijk!

Smakelijk!
Thai Fruit Carving in de Beurs van Berlage
Smakelijk evenement Thai Fruit Carving

Op 10 april was het dan zover....
Na een wervelende show van de bekende Engelse chef Ainsley Harriot, stonden Umaporn Sangjan en Khun Pornchai vijf keer te stralen met hun zeer interessante workshop over thai fruit carving. (www.fruitcarving.nl)  Umaporn gaf kort aan wat fruit carving inhield en dat het al ruim 641 jaar onderdeel is van de Thaise cultuur.

Pornchai toonde op meesterlijke wijze zijn snijkunsten op meerdere soorten fruit. Het was duidelijk af te zien aan zijn soepele snijbewegingen dat hier een waar meester aan het werk was. "Meer dan 10 jaar ervaring en ook al voor koningin Beatrix mogen werken" was het passende antwoord.

Smakelijk evenement Thai Fruit Carving Umaporn Ainsley PornchaiDe bezoekers konden de eenvoudige handelingen op radijsjes, tomaten en koolbladeren uitproberen onder uitstekende begeleiding van Pornchai en Umaporn. Binnen een mum van tijd werden sierlijke bladeren en kunstige bloemen gemaakt. Door de eindresultaten simpelweg in koud water met een scheutje citroen te dopen (10-15 minuten) kan met dagenlang genieten van de fruitige praal en pracht die op elke tafel een waar feest voor het oog (en de mond) is.

Al met al kan het evenement als geslaagd worden beschouwd. Mensen die nog belangstelling hebben voor een gedegen handleiding voor Thai Fruit Carving kunnen deze bestellen bij mij (info@thaisekookles.nl)